Kotleciki jagnięce w panierce z orzechów laskowych

Kotleciki jagnięce w panierce z orzechów laskowych
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Hazelnut-Crusted Lamb Chops może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 52 g białka , 39 g tłuszczu i łącznie 649 kalorii . Za 11,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 48% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Sprawdza się dobrze jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kotletów z żeberek jagnięcych, jarmużu, daktyli i octu winnego. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Balsamic Marinated Lamb Chops , Barbecued Lamb Chops i Braised Lamb Chops .

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Blanszowanych Orzechów Laskowych3/4 Szklanki Blanszowanych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piecz, aż do uzyskania złotego koloru, mieszając, przez 10–12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
3
Przenieś do robota kuchennego. Podpraż nasiona sezamu na małej patelni na średnim ogniu, aż będą złote, mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
4
Dodaj do robota kuchennego razem z kolendrą, kminem, cukrem i 1/2 łyżeczki soli; miksuj, aż mieszanka będzie miała konsystencję bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
5
Przełożyć do płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
6
Przygotuj sałatkę: umieść koszyk do gotowania na parze na garnku wypełnionym wodą do wysokości 2,5 cm; doprowadź wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj marchewki, przykryj i gotuj na parze, aż będą miękkie, przez 8 do 10 minut. W międzyczasie ubij w dużej misce pietruszkę, czosnek, ocet, sok z cytryny, pieprz cayenne, 2 łyżki mieszanki orzechów laskowych, 1 łyżeczkę soli i czarny pieprz do smaku. Powoli ubij w 2/3 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
2-3 Gałązki Tymianku, Tylko Liście2-3 Gałązki Tymianku, Tylko Liście
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
8
Dodaj ugotowaną na parze marchewkę, wymieszaj; przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
9
Dodaj fetę i daktyle do mieszanki marchewkowej, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
DaktyleDaktyle
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
10
Dodaj mieszankę sałat i sałatę fryzowaną, ale nie mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Curly EndiveCurly Endive
11
Osusz kotlety jagnięce, dopraw solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
12
Rozgrzej dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu; dodaj pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Pracując w 2 partiach, ułóż kotlety ciasno na patelni tłustą krawędzią w dół (kości będą wygięte); smaż, aż zbrązowieją na spodzie, 2 do 3 minut. Obróć kotlety i smaż na płaskich bokach, aż zbrązowieją, 1 do 2 minut z każdej strony. Obtocz każdy ugotowany kotlet w skorupce orzechowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
13
Wymieszaj sałatkę i rozłóż na talerze.
14
Podawać z kotletami jagnięcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
15
Zdjęcie autorstwa Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn