Koszyk piknikowy Kurczak smażony w maślance
Koszyk piknikowy Smażony kurczak w maślance wymaga około 6 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 1210 kalorii , 50 g białka i 75 g tłuszczu każda. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz mąkę, tłuszcz roślinny, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Niewielu osobom naprawdę podobało się to danie z południa. Jest ono dostarczane przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy to Eggy In The Basket , Crispy Buttermilk-herb fried chicken i Buttermilk Skillet Fried Chicken .
Instrukcje
Za pomocą tasaka lub ciężkiego noża rozetnij piersi kurczaka, a następnie każdą pierś przekrój jeszcze raz na pół.
Umieść kawałki kurczaka w płytkim pojemniku skórą do dołu i zalej je maślanką. Przykryj folią spożywczą i marynuj w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub, jeśli to możliwe, przez całą noc.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Wyjmij kurczaka z maślanki i dopraw obie strony solą i pieprzem.
Włóż ubite jajka i mąkę do oddzielnych płytkich misek. Obtocz kawałki kurczaka najpierw w mące, potem w jajku, a potem znowu w mące.
Na patelni o średnicy 30 cm i głębokich brzegach rozpuść tyle tłuszczu, aby jego grubość wynosiła 5 cm, i podgrzewaj patelnię, aż olej zacznie dymić.
Smażyć kurczaka przez 2 minuty z każdej strony, aż skórka będzie złocistobrązowa.
Przenieś kurczaka na blachę do pieczenia i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż będzie upieczony.
Podawaj od razu na ciepło lub przechowuj w lodówce do następnego dnia na piknik.