Kostka Stek Parmezan
Kostka stek parmezan może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 526 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2650 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy, czosnek w proszku, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Cube Steak W / Gravy, oraz Kostka Stek Parmigiana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W płytkim naczyniu wymieszać mąkę, sól i pieprz. W osobnej misce ubijamy jajka i wodę widelcem. W trzeciej misce, lub płytkie naczynie, wymieszać okruchy krakersów, 1/3 szklanki parmezanu i bazylii.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pogłębiać steki kostki w przyprawionej mąki, zanurzyć w mieszaninie jaj, i płaszcz z mieszaniny okruchów krakersa.
Umieścić je na patelni, i smażyć tylko do rumiane z każdej strony. Układaj steki w jednej warstwie w wysmarowanym naczyniu zapiekanym.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku. W międzyczasie, w średniej misce, wymieszać razem sos pomidorowy, cukier, 1/4 łyżeczki oregano, i czosnek w proszku. Łyżka nad stekami, gdy miną 25 minut. Każdy stek polać serem mozzarella i pozostałym parmezanem; na wierzch posypać Pozostałe oregano.
Piec jeszcze 5 minut, lub aż ser się rozpuści, a sos jest gorący.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.