Koshari Egipski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj egipskiego Koshari. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu, pomidorów w puszkach, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać długoziarnisty ryż, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 141 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 97%. Podobne przepisy to Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Koshari, oraz Tabilch Egipski.
Instrukcje
Połącz soczewicę i wodę w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu przez 25 minut.
Dodać ryż do soczewicy i nadal gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 20 minut, lub aż ryż będzie miękki.
Zalać osobny rondel lekko osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Tymczasem rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż cebula jest lekko rumiane.
Wlać pomidory i doprawić płatkami czerwonej papryki, solą i pieprzem. Dusić na średnim ogniu przez 10 do 20 minut.
W dużym naczyniu do serwowania wymieszać soczewicę, ryż i makaron.
Wymieszać w sosie pomidorowym do równomiernego pokrycia.