Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas

Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 561 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę w proszku, zmielone goździki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj SOS Tonkatsu (Japoński sos Barbecue), Korokke (Japońskie krokiety mięsno-ziemniaczane), oraz Tonkatsu (Kotlet Wieprzowy Japoński) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Tymczasem, kruszyć mieloną wołowinę na ciężkiej patelni i gotować, mieszając, aż brązowieje.
Dodać posiekaną cebulę do wołowiny, i saute do miękkości.
Połącz sól, pieprz, świeżo startą gałkę muszkatołową i curry i dodaj do mieszanki mięso / cebula.Gotować przez kilka minut, a następnie zdjąć z ognia.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i rozgnieść na gładką masę.
Mieszankę mięsną połączyć z puree ziemniaczanym.
Dodać ćwierć ubitego jajka do mieszanki mięsa i ziemniaków i dokładnie wymieszać.Podzielić puree kombinacji na 16 równych części.Uformuj każdą porcję w mały kształt kiełbasy.Każdą porcję zagotować w mące, a następnie zanurzyć w pozostałej części ubitego jajka.Każdy krokiet obłożyć Panko lub bułką tartą.Ułóż panierowane krokiety na woskowanej tacy pokrytej papierem lub arkuszu ciastek.Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny-zapewnia to bardziej chrupiący wynik podczas smażenia w głębokim tłuszczu.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku na wysokiej, lub aż po prostu palenie.Krokiety smażyć na głębokim tłuszczu, aż lekko się zarumienią.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i ogrzać.Powtórz z pozostałymi krokietami do końca.
Połącz proszek musztardowy i sake w średniej wielkości szklanej lub plastikowej misce.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszać, aż dokładnie wymieszać.