Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas

Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas
Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 561 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę w proszku, zmielone goździki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj SOS Tonkatsu (Japoński sos Barbecue), Korokke (Japońskie krokiety mięsno-ziemniaczane), oraz Tonkatsu (Kotlet Wieprzowy Japoński) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Tymczasem, kruszyć mieloną wołowinę na ciężkiej patelni i gotować, mieszając, aż brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać posiekaną cebulę do wołowiny, i saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Połącz sól, pieprz, świeżo startą gałkę muszkatołową i curry i dodaj do mieszanki mięso / cebula.Gotować przez kilka minut, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Ugotowane ziemniaki odcedzić i rozgnieść na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5
Mieszankę mięsną połączyć z puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodać ćwierć ubitego jajka do mieszanki mięsa i ziemniaków i dokładnie wymieszać.Podzielić puree kombinacji na 16 równych części.Uformuj każdą porcję w mały kształt kiełbasy.Każdą porcję zagotować w mące, a następnie zanurzyć w pozostałej części ubitego jajka.Każdy krokiet obłożyć Panko lub bułką tartą.Ułóż panierowane krokiety na woskowanej tacy pokrytej papierem lub arkuszu ciastek.Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny-zapewnia to bardziej chrupiący wynik podczas smażenia w głębokim tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta GładkaBułka Tarta Gładka
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku na wysokiej, lub aż po prostu palenie.Krokiety smażyć na głębokim tłuszczu, aż lekko się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Osuszyć na papierowych ręcznikach i ogrzać.Powtórz z pozostałymi krokietami do końca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1
Połącz proszek musztardowy i sake w średniej wielkości szklanej lub plastikowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszać, aż dokładnie wymieszać.

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapusta rozdrobnionakapusta rozdrobniona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocurry (do smaku)curry (do smaku)2jaja pobijanejaja pobijane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka1warzywo (np. szpinak)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy0warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone113papryka habanero(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuchy żółty proszek musztardowysuchy żółty proszek musztardowy41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychświeżo Starta gałka muszkatołowa, do smakuświeżo Starta gałka muszkatołowa, do smaku11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tarta lub 2 szklanki bułki tartejPanko bułka tarta lub 2 szklanki bułki tartej7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z orzeszków ziemnych (do smażenia w głębokim tłuszczu)olej z orzeszków ziemnych (do smażenia w głębokim tłuszczu)41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychrzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 calarzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala454papryka habaneroziemniaki obrane i pokrojone w kostkęziemniaki obrane i pokrojone w kostkę4warzywo (np. szpinak)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody4warzywo (np. szpinak)sake (wino ryżowe) lub 4 łyżeczki wytrawnego sherrysake (wino ryżowe) lub 4 łyżeczki wytrawnego sherry4warzywo (np. szpinak)pieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta4warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4warzywo (np. szpinak)Sos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn