Koreański pikantny kurczak i ziemniaki (Tak Toritang)

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański pikantny kurczak i ziemniaki (Tak Toritang) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, wody, pasty pieprzowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: stek z grilla z koreańskimi smakami i pikantnymi naleśnikami ziemniaczanymi, Grillowane Koreańskie grillowane krótkie żeberka w / Sweet Peach Relish + Spicy Korean Slaw, oraz Ostry Koreański Kurczak.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu wymieszaj kurczaka, ziemniaki, marchew, cebulę, cukier i czosnek.
Wlać wodę i sos sojowy, wymieszać z cukrem i papryką. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, i gotować 45 minut, aż soki z kurczaka uruchomić jasne, warzywa są miękkie, a ciecz zgęstnieje.