Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi
Przepis Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, boczek, i Kimchi jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 93 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak gotować: Koreański naleśnik scallion (pajeon, P ' Ajon lub pa jun), Dziś Kolacja: naleśnik z krewetkami i cebulką, oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi).
Instrukcje
1
Ubij razem jajko i wodę do uzyskania jednorodności.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodaj mąkę i mąkę ryżową i ubijaj, aż nie pozostaną żadne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
W małej misce, ubić razem sos sojowy, ocet ryżowy, płatki chili, i cukier.
Dodaj boczek do 12-calowej patelni nonstick ustawionej na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się roztopi i kawałki boczku będą chrupiące.
Dodać 1/4 szalotki, i gotować do miękkości, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
11
Wlać 1/4 szklanki ciasta jajecznego i przechylić patelnię tak, aby całe dno było przykryte. Gotować, aż dno jest lekko rumiane, o dwie minuty. Flip mały naleśnik z łopatką, i gotować z drugiej strony, aż lekko rumiane, kolejne dwie minuty. Po zakończeniu przesuń naleśnik na talerz i przenieś płytę do ciepłego piekarnika. Powtarzaj proces, aż trzy kolejne zostaną zakończone.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.