Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi

Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi
Przepis Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, boczek, i Kimchi jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 93 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak gotować: Koreański naleśnik scallion (pajeon, P ' Ajon lub pa jun), Dziś Kolacja: naleśnik z krewetkami i cebulką, oraz Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi).

Instrukcje

1
Ubij razem jajko i wodę do uzyskania jednorodności.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodaj mąkę i mąkę ryżową i ubijaj, aż nie pozostaną żadne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
W małej misce, ubić razem sos sojowy, ocet ryżowy, płatki chili, i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj boczek do 12-calowej patelni nonstick ustawionej na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się roztopi i kawałki boczku będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj kawałki krewetek, dobrze wymieszać, i gotować, aż krewetki kolei różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Dodaj posiekane kimchi, dobrze wymieszaj i gotuj, aż kimchi będzie gorące i większość płynu odparuje, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
7
Przenieść mieszaninę do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w małej patelni non-stick na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodać 1/4 szalotki, i gotować do miękkości, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
11
Wlać 1/4 szklanki ciasta jajecznego i przechylić patelnię tak, aby całe dno było przykryte. Gotować, aż dno jest lekko rumiane, o dwie minuty. Flip mały naleśnik z łopatką, i gotować z drugiej strony, aż lekko rumiane, kolejne dwie minuty. Po zakończeniu przesuń naleśnik na talerz i przenieś płytę do ciepłego piekarnika. Powtarzaj proces, aż trzy kolejne zostaną zakończone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Ostrożnie wyjmij talerze z piekarnika. Top każdy z garścią sałaty i ćwierć mieszanki kimchi i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
KimchiKimchi
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Podawać z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Magazyn