Koreański Kurczak Smażony (Yangnyeom Chikin)

Koreański Kurczak Smażony (Yangnyeom Chikin)
Koreański smażony kurczak (Yangnyeom Chikin) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Mieszanka sosu oy, skrzydełka kurczaka wingtips i drumlets, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Koreański Kurczak smażony (yangnyeom Chikin), Koreański Kurczak smażony (yangnyeom Dak), oraz Koreański Kurczak Smażony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać solą skrzydełka kurczaka, przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. To nie tylko Pory roku kurczaka, wyciąga dodatkową wilgoć z powierzchni kurczaka, co ułatwia chrupanie. Aby zrobić sos, połączyć brązowy cukier, sos sojowy, gochujang, soju, czosnek, imbir i olej sezamowy na patelni i gotować, aż zacznie się syropy. Smak sosu i dodać gochugaru, aż to pikantność chcesz go. Przecedzić sos przez sito o drobnej siatce, aby usunąć cząstki stałe. Jest to ważne, ponieważ ciała stałe mają tendencję do zbrylania się na powierzchni kurczaka, powodując, że skóra traci swoją kruchość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
GochugaruGochugaru
GochujangGochujang
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj około 2 " oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 320 stopni F (160C). Wyjmij kurczaka z lodówki i użyj papierowych ręczników, aby usunąć jak najwięcej wilgoci z powierzchni kurczaka. Ważne jest, aby kurczak był bardzo suchy, ponieważ rozpryskuje się w gorącym oleju, powodując bałagan, a skóra nie będzie tak ładnie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Posyp skrobię ziemniaczaną i wrzuć kurczaka, aby równomiernie pokryć każdy kawałek cienką warstwą skrobi. Skrzydełka kurczaka smażyć partiami przez 10 minut. W rzeczywistości można wcisnąć kilka skrzydeł, o ile są całkowicie zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
SkrobiaSkrobia
4
Przełożyć na talerz i kontynuować smażenie reszty skrzydeł. Zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F (190C). Kurczaka smażyć ponownie, aż skrzydełka staną się złotobrązowe (około 2-3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Przenieść skrzydła bezpośrednio do miski glazury i szybko wrzucić do płaszcza lekko z glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Przełożyć natychmiast na półmisek. Jeśli siedzą w sosie zbyt długo będą chłonąć zbyt dużo płynu i stracić swoją chrupkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn