Koreańska Wołowina Z Grilla
Koreańska Wołowina z grilla jest Koreański przepis, który służy 8. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 21g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz wino ryżowe, cukier, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Slow Cooker Barbequed Beef Żeberka, Resztki wołowiny s: koreańska wołowina Tostadas, oraz Koreańska Wołowina Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wołowinę z ziarnem w długie paski, o szerokości około 1 1/2 cala i umieść w misce. Wymieszać razem sos sojowy, wino ryżowe, cukier, czosnek, olej sezamowy, pieprz, i chile wklej w małej misce.
Wlać jedną trzecią tej mieszanki na wołowinę i wrzucić do herbu. Marynować co najmniej jedną godzinę w temperaturze pokojowej lub dłużej w lodówce. Pozostały sos dusić, a zieloną cebulę w małym rondlu przez minutę przed wlewaniem do naczynia do ostygnięcia.
Sałatę umyć i osuszyć, przycinając duże łodygi. Delikatnie spłaszczyć liście z boku tasaka lub dużego noża. Ułóż na naczyniu do serwowania.
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Umieść kratkę trzy cale nad węglami. Gotować mięso do pożądanej doneness, około trzech minut na stronie średnio rzadkie. Pokroić na ziarno w cienkie paski.
Aby podać, każda restauracja umieszcza trochę wołowiny i sosu w liściu sałaty, składa ją w wiązkę i zjada palcami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.