Kora gorzkiej czekolady z prażonymi migdałami i nasionami
Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 200 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz prażone migdały, czekoladę, prażone pestki dyni i słonecznika oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemna czekolada piękna kora z nasionami Chia, Pepitas i jagodami Goji, Kawa Palona Migdał + Tosty Kokos Ciemna Czekolada Kora, oraz Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Za pomocą ostrego noża drobno posiekać czekoladę. W misce ustawionej nad rondlem z delikatnie gotującą się wodą podgrzać posiekaną czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż się stopi około dwóch trzecich; nie pozwól, aby miska dotykała wody.
Wyjmij miskę z rondla i mieszaj czekoladę, aż całkowicie się stopi, a temperatura na termometrze cukierkowym wyniesie 90. Jeśli czekolada nie stopiła się całkowicie i nadal jest zbyt chłodna, ustaw ją na rondlu na 1 lub 2 minuty dłużej, stale mieszając; nie przegrzewaj.
Wymieszać migdały i nasiona do czekolady i rozprowadzić na przygotowanej blasze w 1/2-cala grubości warstwy, upewniając się, że orzechy i nasiona są całkowicie pokryte czekoladą. Przechowywać korę w lodówce przez około 10 minut, aż do stwardnienia. Odwróć korę na powierzchnię roboczą.
Wyjąć pergamin, podzielić na 25 sztuk i przechowywać lub służyć.