Koper Duszony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego kopru włoskiego. Ten przepis służy 4. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. 408 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga cebulek kopru włoskiego, masła, wywaru z kurczaka i skórki pomarańczowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Koper Duszony, Koper Duszony, oraz Koper Duszony.
Instrukcje
Z cebulek kopru włoskiego odciąć wierzch, posiekać 2 łyżki liści i odstawić. Cebulki kopru włoskiego pokroić na pół, wzdłuż, przez rdzeń. Każdą połowę pokroić wzdłuż na ćwiartki (z każdej Cebulki kopru włoskiego należy wyłożyć łącznie osiem kawałków), pozostawiając część rdzenia przymocowaną, aby kawałki nie rozpadały się podczas gotowania.
Ćwiartki kopru włoskiego posmarować z dwóch stron masłem: rozpuścić masło na dużej patelni na średnim ogniu i umieścić kawałki kopru włoskiego na patelni w jednej warstwie. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować kawałki kopru włoskiego, bez ich przesuwania, przez co najmniej 2 minuty.
Posypać solą i cukrem koper włoski(cukier pomoże w karmelizacji).
Sprawdź, czy brązowieje, i gotować przez kolejną minutę lub dwie, jeśli nie są one rumiane jeszcze. Obrócić kawałki kopru włoskiego i brązową drugą stronę.
Dodaj ouzo, następnie bulion i wodę: gdy obie strony kopru są ładnie rumiane, dodaj ouzo do patelni. Zwiększ ciepło do średniej wysokości. Ouzo powinno szybko się zagotować. Kiedy już prawie go nie ma, dodaj bulion i wodę.
Przykryć i dusić: doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć patelnię i dusić przez 15 minut.
Zdejmij pokrywę, zwiększ ciepło do wysokości i pozwól gotować, aż stanie się szkliwem.
Dodaj liście kopru włoskiego i większość skórki pomarańczowej i delikatnie połącz.
Podajemy przyozdobione resztą skórki i kilkoma kroplami soku z cytryny.