Konserwy Żurawinowo-Malinowe
Konserwy żurawinowo-malinowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 951 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Maliny w syropie, cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Konserwa Żurawinowa, Konserwa Żurawinowa, oraz Konserwa Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrożone maliny przetworzyć w blenderze lub robocie kuchennym 10 sekund lub do puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Wlać jagody przez sitko z siatki drucianej do średniego rondla; nacisnąć tylną łyżką po bokach Sitka, aby wycisnąć sok, odrzucając ciała stałe.
Wymieszać z żurawiną; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż Skórki pop.
Wymieszać z cukrem i pozostałymi składnikami; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Łyżkę konserwować w 3 (1/2-pint) słoikach, napełniając do 1/4" OD GÓRY. Przykryj metalowymi pokrywkami i przykręć opaski. Przechowywać w lodówce.