Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym)
Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4830 kalorii, 310g białka, oraz 317g tłuszczu każdy. Na $28.98 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz masło, sól koszerna, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Königsberger Klopse-Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym, Pulpety w sosie kaparowym (Konigsberger Klopse), oraz Zniszczone kuchenne Niemieckie klopsiki z sosem kaparowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużym rondlu lub piecu holenderskim, takich jak Le Creuset, składniki bulionu ciepła (stock, liść laurowy, ocet cydr, białe wino, ziarna pieprzu, i 2 kapary łyżki stołowe) na wolnym ogniu na średnim ogniu.W międzyczasie połącz składniki klopsików, dobrze wymieszaj.Uformuj mieszankę mięsa w kulki wielkości piłki golfowej (Uwaga: mieszanka będzie nieco lepka i delikatna w pracy, ale jest to normalne, a rezultatem będzie wilgotny i delikatny klopsik!).
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zwinąć je w mąkę i ostrożnie umieścić w gorącym bulionie; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, ale nie gotować. (Wskazówka: nie tłumnie klopsiki, czyli tylko gotować na wolnym ogniu około 10-12 klopsiki na raz). Zauważ, że bulion zgęstnieje, gdy dodasz pokryte mąką klopsiki, które będą ładne SOS.Ostrożnie wyjmij klopsiki z gorącego bulionu łyżką szczelinową i utrzymuj je w cieple w przykrytej misce przechowywanej w piekarniku podczas przygotowywania sosu. Discard bay leaf.To zrobić krem Sauce:.To gorący bulion wymieszać składniki sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Do rozgrzanego sosu dodać ugotowane klopsiki, delikatnie wymieszać i rozgrzać through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Serwować:.
5
Klopsiki i sos śmietanowy podawać z gotowanymi młodymi ziemniakami (salzkartoffel) lub makaronem spaetzle na gorąco z masłem i niemieckim przepisem Rotkohl #10844
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy Ziemniak
Sos śmietanowy
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Kapusta Czerwona
6
Posypać posiekaną świeżą pietruszką, dla garnish.To
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszka
7
Podawać jako przystawkę:.Zrobić klopsiki mniejsze i podawać ciepłe z garnka crock z wykałaczkami, roladki maślane i sałatka ziemniaczana przepis #309891.Dobrze zamarza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka Ziemniaczana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami