Koniczynka Dyniowa Pomarańczowa
Pomarańczowa koniczyna dyniowa jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 131 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, dynię, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Dyniowe Pomarańczowe, Ciasto Dyniowe Z Pomarańczową Marmoladą, oraz Ciasto Dyniowe Pomarańczowo-Przyprawowe.
Instrukcje
Muffinki z masłem z 1 łyżką roztopionego masła.
Wymieszać razem drożdże, ciepłe mleko i miód w dużej misce i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Mąkę, sól, dynię, 1 całe jajko, żółtko, skórkę pomarańczową i sok, a pozostałe 5 łyżek masła wymieszać drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć ciasto na mąkę i ugniatać, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj),a następnie podziel na połowę.
Rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanymi mąką rękami w 12-calową kłódkę (pozostałą połowę przykryj folią).
Pokrój dziennik na 6 równych kawałków, a następnie pokrój każdy kawałek na trzecie.
Zwiń każdy kawałek w 1-calową kulkę, owijając dłoń i naciskając ciasto na powierzchnię roboczą, podczas toczenia ruchem okrężnym. Umieścić 3 kulki obok siebie w każdej z 6 filiżanek muffin.
Zrób więcej rolek z pozostałym ciastem w ten sam sposób. Rolki przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto będzie około 1 cala powyżej krawędzi kubków muffin, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Ubijamy pozostałe jajka z wodą i szczotkujemy na wierzchu rolek. (Będziesz miał resztki mycia jaj.)
Piec na złoty kolor, o 20 protokół.
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić co najmniej 20 minut.
Rolki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale można je zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.