Koniczynka Dyniowa Pomarańczowa

Koniczynka Dyniowa Pomarańczowa
Pomarańczowa koniczyna dyniowa jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 131 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, dynię, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Dyniowe Pomarańczowe, Ciasto Dyniowe Z Pomarańczową Marmoladą, oraz Ciasto Dyniowe Pomarańczowo-Przyprawowe.

Instrukcje

1
Muffinki z masłem z 1 łyżką roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
2
Wymieszać razem drożdże, ciepłe mleko i miód w dużej misce i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Mąkę, sól, dynię, 1 całe jajko, żółtko, skórkę pomarańczową i sok, a pozostałe 5 łyżek masła wymieszać drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć ciasto na mąkę i ugniatać, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JajkoJajko
DyniaDynia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
DrożdżeDrożdże
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
4
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj),a następnie podziel na połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
6
Rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanymi mąką rękami w 12-calową kłódkę (pozostałą połowę przykryj folią).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Pokrój dziennik na 6 równych kawałków, a następnie pokrój każdy kawałek na trzecie.
8
Zwiń każdy kawałek w 1-calową kulkę, owijając dłoń i naciskając ciasto na powierzchnię roboczą, podczas toczenia ruchem okrężnym. Umieścić 3 kulki obok siebie w każdej z 6 filiżanek muffin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
9
Zrób więcej rolek z pozostałym ciastem w ten sam sposób. Rolki przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto będzie około 1 cala powyżej krawędzi kubków muffin, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
10
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Ubijamy pozostałe jajka z wodą i szczotkujemy na wierzchu rolek. (Będziesz miał resztki mycia jaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Piec na złoty kolor, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Rolki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale można je zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn