Kompot Wiśniowy
Kompot wiśniowy może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 146 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka octu z czerwonego wina, wiśni, Ruby port i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Epicurious ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Cherry Semifreddo z kompot wiśniowo-cynamonowy, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wiśnie, Porto, wino, cukier, laskę cynamonu, pieprz i szczyptę soli do wrzenia w 1-ćwiartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu. Wymieszać razem skrobię kukurydzianą i ocet, aż będzie gładka, a następnie wymieszać do wrzącej cieczy. Gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i przykryć, a następnie odstawić 15 minut.
Kompot można zrobić 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.