Kompot Figowy Bourbon

Kompot Figowy Bourbon
Kompot z fig Bourbon może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji sosów. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Allrecipes ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, Bourbon whiskey, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Kompot Bourbon-żurawina, Montmorency Tarta Cherry Bourbon Kompot, oraz Kompot z suszonych owoców z bourbonem i Crème Anglaise.

Instrukcje

1
Połącz figi, cukier, whisky, ocet balsamiczny, sok z cytryny i sól w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejsza się o połowę, o 30 minut. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
WhiskeyWhiskey
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn