Komosa ryżowa Robin z pieczarkami i szpinakiem
Komosa ryżowa Robin z grzybami i szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje $2.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, oliwa z oliwek, liście szpinaku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 946 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 100%. Spróbuj Kurczak W Garnku, Komosa Ryżowa, Grzyby I Szpinak, Komosa ryżowa z Edamamem i pieczarkami, oraz Quinoa Faszerowane Pieczarki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Mieszać w quinoa, aż dobrze wymieszane.
Wlać 1/2 szklanki białego wina i gotować, mieszając, aż wchłonie quinoa, o 30 sekund. Wymieszaj 1 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, 2 łyżeczki octu balsamicznego i 1 łyżeczkę posiekanego tymianku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender, o 15 protokół.
W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Wlać 4 łyżeczki octu balsamicznego, 1/4 szklanki białego wina, 1/4 szklanki wywaru z kurczaka i 1 łyżeczkę posiekanego tymianku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną, o 5 protokół.
Po quinoa gotowane, mieszać w mieszaninie grzybów, i doprawić do smaku z solą i pieprzem.
Wyjmij quinoa z ognia i wymieszaj liście szpinaku, które zwiędną.
Przełożyć do naczynia i posypać pokruszonym kozim serem.