Komosa Ryżowa O Zapachu Cytryny
Cytryna pachnące Quinoa może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, quinoa, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Komosa ryżowa o zapachu cytryny i kminku, Przepis na sałatkę Quinoa o zapachu cytryny, oraz Warzywa ogrodowe z Quinoa o zapachu cytryny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odsączając na sicie za każdym razem.
Gotować quinoa w średnim garnku wrzącej osolonej wody (1 łyżka soli na 2 ćwiartki wody), odkryte, aż prawie miękkie, o 15 protokół.
Spuścić na sito, a następnie ustawić sito nad tym samym garnkiem powyżej 1 cala gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna sita). Przykryj quinoa składanym ręcznikiem kuchennym, następnie przykryj sito pokrywką (nie martw się, jeśli pokrywa nie pasuje ciasno) i gotuj na parze w wodzie do miękkości, puszystej i suchej, około 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia i zdejmij pokrywkę.
Odstawić, nadal pokryte ręcznikiem, 5 minut.
Przełożyć komosę ryżową do miski i wymieszać z olejem, skórką, sokiem z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.