Kolumbijska Zupa Ahuyama
Kolumbijska zupa Ahuyama może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Mieszanka kremowe masło orzechowe, dyni, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Crema de Ahuyaman o Calabaza (zupa dyniowa), Capón de ahuyama (nadziewany Squash lub Dynia), oraz Kolumbijska Zupa Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek, curry w proszku, i płatki czerwonej papryki. Gotować, aż cebula stała się półprzezroczysta, 5 do 8 protokół.
Wymieszać wywar z kurczaka i zmiażdżyć do mieszanki cebuli. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż squash będzie miękki po przekłuciu widelcem, o 20 protokół. Wyłączyć ogień, i wymieszać w gałce muszkatołowej, sos Worcestershire, i masło orzechowe.
Przenieść mieszaninę w partiach do blendera lub robot kuchenny; miksować aż będzie gładka, powoli wlewając śmietanę. W razie potrzeby podgrzać zupę, ale nie gotować.
Podawać z natką pietruszki.