Kolacja: zupa z pieczonych pomidorów i bakłażanów
Kolacja dziś wieczorem: pieczony pomidor i bakłażan zupa może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka ząbków czosnku, sól i pieprz, pomidory śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z pieczonym bakłażanem i pomidorem, Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole, oraz Dziś Kolacja: zupa Chlebowo-pomidorowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. W międzyczasie Wrzuć pomidory, marchew i czosnek z 2 łyżkami oleju, 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia, upewniając się, że pomidory cięte z boku w dół.
Wrzucić bakłażan, ciecierzyca, i curry w proszku z 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozłóż tę mieszaninę na oddzielnej blasze do pieczenia.
Umieść obie blachy do pieczenia w piekarniku i gotować przez 45 minut. Wymieszać oba w połowie.
Usuń obie blachy do pieczenia z piekarnika. Obrać skórę z pomidorów. Wrzucić całą zawartość z blachy do pieczenia z pomidorami do blendera. Proces do gładkiej.
Wlać tę mieszaninę do dużego garnka.
Dodaj zawartość z drugiej blachy do pieczenia do dużego garnka. Zupę rozrzedzić z 3 szklankami wody. Włączyć ogień do medium i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie wyłącz ogrzewanie. Chochla do miski, i podawać z kolendry i trochę rustykalnego chleba.