Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado

Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado
Kolacja: zupa kukurydziana z kremem z awokado to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści tymianku, chile de arbol, ziarna kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: kanapka ze stekiem z kukurydzą, pomidorem i awokado, Kolacja: Sałatka Ze Słodkiej Kukurydzy I Czarnej Fasoli, oraz Kolacja: zupa ze świeżych pomidorów z pieczoną kukurydzą Guacamole.

Instrukcje

1
W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu; gdy się spieni, dodaj ziemniaki, cebulę, chile i tymianek i włącz ogień do niskiego poziomu. Gotować delikatnie przez 10 minut, aż ziemniaki zaczną się kremować.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać kukurydzę, gałązki kolendry, połowa jalapeno, szczypta soli i kilka zmielonych czarnego pieprzu. Gotować, zalać masłem, przez minutę lub tak, a następnie dodać dziesięć szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż kukurydza i ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
W międzyczasie, puree awokado z creme fraiche i pozostałe jalapeno, dodając sok z limonki, sól, i pieprz do smaku. I ponad dwukrotnie sok z limonki, o którym mowa w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Odcedzić zupę do dużej miski, odrzucając chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Umieścić mieszaninę kukurydzy w blenderze z odrobiną płynu i mieszać z małą prędkością, aż puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj filiżankę płynu i zmiksuj na wysoki, dodając płyn etapami, aż zupa uzyska konsystencję gęstej śmietany. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
7
Podawać z odrobiną kremu z awokado, rozrzucone liście kolendry, i cienkie plastry awokado, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn