Kolacja z szynką i brokułami
Przepis na Kolację z szynką i brokułami można przygotować w około 50 minut. Ten przepis służy 4 osobom. To danie główne ma 474 kalorie, 26 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Za 1,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka ryżu, brokułów, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak gofry kolacyjne z szynką i serem Cheddar, bochenek szynki kościelnej i gofry kolacyjne z szynką i serem Cheddar.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 1,5-centymetrową wodę, brokuły i cebulę. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące; odpływ.
W natłuszczonej formie 1-1/2-qt. naczyniu do pieczenia, ułóż warstwę mieszanki ryżu, szynki i brokułów.
Połącz zupę, ser i mleko; łyżką na brokuły.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20 minut.
W międzyczasie grubo pokruszyć chleb. Na małej patelni smaż okruchy na maśle na średnim ogniu, aż lekko się zarumienią.
Piec 15 minut dłużej lub do momentu, aż się zarumieni.