Kolacja: sos pomidorowy z orzeszkami piniowymi, kaparami, oliwkami i rodzynkami
Kolacja: sos pomidorowy z orzeszkami pinii, kaparami, oliwkami i rodzynkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 SOS. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Mieszanka rodzynek, sól i pieprz, kapary, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 36 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: ciepła sałatka z kurczaka z rukolą, kaparami i orzeszkami pinii, Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną, oraz Kuskus Z Rodzynkami, Orzeszkami Piniowymi I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki soku i mniej więcej posiekać. Odstawić.
W średnim rondlu rozgrzać oliwę na małym ogniu, aż się połysk.
Dodać czosnek i gotować delikatnie do miękkości, ale nie brązowy.
Dodaj pomidory, podnieś ciepło do średniej i gotuj pomidory, aż będą miękkie i zepsute, o 15 protokół.
Dodaj trochę zarezerwowanego soku, jeśli to konieczne, ale zachowaj sos bardzo gęsty.
W międzyczasie rozgrzej małą suchą patelnię na średniej i tostuj orzeszki piniowe na złoty kolor, często mieszając. Wymieszać z sosem wraz z rodzynkami, oliwą i kaparami. Doprawić sosem do smaku i podawać z rybą lub z makaronem.