Kolacja: sałatka z łososia pieczonego z pieczoną szalotką i sosem z Chile

Kolacja: sałatka z łososia pieczonego z pieczoną szalotką i sosem z Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Sałatka z łososia pieczonego z pieczoną szalotką i sosem Chile. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 678 kalorii, 24g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, Cukier Drobny, scallion, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kolacja: sałatka z pieczonych buraków z sosem Guajilo Chile, Kolacja dziś wieczorem: sałatka ze słodkich ziemniaków z karmelizowaną cebulą i sosem Guajillo Chile, oraz Kolacja: sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem z boczku i orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260°. Wrzuć szalotkę z jedną łyżką oleju i umieść w bardzo małym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Przenieść naczynie do piekarnika, i gotować, aż szalotki są bardzo miękkie, o 20 protokół. Obróć szalotki co pięć minut lub tak z parą szczypce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Podczas gdy szalotki są pieczenia, wlać dwie łyżki oleju do małego rondla, i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Gdy olej jest gorący, dodaj czosnek. Gotować, często mieszając, aż czosnek zmieni kolor na złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Dodać chiles do oleju, i gotować, aż firmy się, zaledwie kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Osuszyć je na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Gdy ostygnie, wbić chiles do proszku w moździerzu i tłuczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Dodaj sól i cukier i kontynuuj Walenie, aż stanie się drobnym proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Przenieść mieszaninę do miski i wymieszać w soku z limonki. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Z grubsza posiekać dwie pieczone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
11
Dodaj je do moździerza i Funt, aż staną się pastą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
12
Wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
13
Wlać pozostałe dwie łyżki oleju do dużej patelni i włączyć ciepło do średniej wysokości. Gdy olej się połyskuje, dodaj filet z łososia i gotuj do średnio rzadkiego, około 1 1/2 minuty z każdej strony. Łososia odstawić na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Usunąć skórę. Jeśli chcesz chrupiące się skórę do dekoracji, po prostu dodać skórę z powrotem do patelni na średnim ogniu, i gotować, aż chrupiące, 30 sekund do minuty z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Łososia pokroić na 6 kawałków. Ćwierć dwie pozostałe Prażone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
16
Dodaj zarówno do dużej miski wraz z szalotka, ogórek, świeże czerwone chili, ogórek, kolendra, i mięta. Łyżka na nieco mniej niż połowę opatrunku. Dobrze rzucaj. Smak i dodać więcej sosu w razie potrzeby. Sałatkę podzielić między dwa talerze, a każdy z nich posypać smażonym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Mżawka z więcej opatrunku w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia32
Magazyn