Kolacja: Palak Aalu, kuzyn palaka paneera
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Palak Aalu, kuzyn palaka paneera może zaspokoić Twoje indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap, cały 30 i wegański przepis służy 2 i kosztuje 3,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mieloną kurkumę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Palak Paneer / restauracja styl pendżabski Palak Paneer, Palak Tofu: Zdrowy Palak Paneer, oraz palak paneer, jak zrobić palak paneer / paneer s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak opłukać w durszlaku, a następnie wrzucić do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut. Szpinak powinien więdnąć i zmniejszyć rozmiar. Szpinak posiekać.
Wlać olej do dużej patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodać kminek i nasiona gorczycy, i gotować, mieszając często, aż pachnące. To zajmie kilka minut. Następnie dodaj kurkumę, kolendrę, kminek i jalapenos. Gotuj jeszcze minutę.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć przez około 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Wlać wodę i szczyptę soli, przykryć patelnię i gotować przez 10 minut.
Wrzucić posiekany szpinak, dobrze wymieszać, przykryć i gotować jeszcze 5 minut. Na wierzchu zetrzeć gałkę muszkatołową i podawać z ryżem.