Kolacja: paczki dorsza z cukinią, pomidorami i Pietruszkowym Pesto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: paczki dorsza z cukinią, pomidorami i Pietruszkowym Pesto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: Grillowany stek z pomidorami i Pesto, Dziś Kolacja: Pesto Fusilli z kukurydzą, cukinią i boczkiem, oraz Dziś Kolacja: Pesto Trapanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. tymczasem zacznij od pesto.
Dodać pietruszkę i czosnek do robota kuchennego. Impuls, aż zostanie posiekany, od czasu do czasu zgarniając boki.
Dodać parmezan i orzeszki piniowe. Puls dwa razy. Następnie włącz procesor i powoli maczaj w 2 1/2 łyżek oliwy z oliwek. Doprawić solą do smaku.
Oderwij dwa kawałki folii aluminiowej o wymiarach 18 x 12 cali. Fold każdy w trzech wzdłuż, i ponownie otworzyć. Plastry cukinii i pomidory wrzucić z odrobiną oleju i odrobiną soli, a następnie podzielić na dwa opakowania. Oba kawałki dorsza przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie układamy na warzywach. Łyżka łyżka pesto na każdy.
Przynieś długie końce każdej paczki do środka i złóż. Złóż krótsze boki i Marszczyć, aby upewnić się, że nic nie wyleje.
Obie torebki umieścić na blasze do pieczenia. Ustaw tacę w piekarniku i gotuj przez 15 minut.
Ostrożnie otwórz paczki i wsuń całą zawartość do oddzielnych misek.
Skropić nieco więcej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku