Kolacja niedzielna: gulasz jagnięcy z pierogami Makowymi

Kolacja niedzielna: gulasz jagnięcy z pierogami Makowymi
Niedzielna Kolacja: gulasz jagnięcy z pierogami Makowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.17 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mięso z jagnięciny, bulion z kurczaka, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Curry Jagnięce, Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, oraz Niedzielna Kolacja: kebaby jagnięce z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą mżawkę oleju roślinnego na średnim ogniu w dużym, ciężkim dnie pokrywanym garnku, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Mąkę połączyć z dobrą posypką soli i pieprzu. Wrzucić mięso gulaszu jagnięcego w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3
Brązowy jagnięcina ze wszystkich stron w partiach, dodając więcej oleju roślinnego w razie potrzeby między partiami. Rezerwowe mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
W razie potrzeby dodać kolejną mżawkę oleju roślinnego, a następnie posiekaną cebulę. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj marchew, seler, pasternak i czosnek i gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać rumiane mięso i wszystkie soki z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać ponad połowę puszki piwa, bulion z kurczaka i 1/2 grubo posiekanej natki pietruszki. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu, następnie włączyć do niskiego i częściowo przykryć, gotować, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Gdy mięso będzie miękkie, zrobić pierogi, ubijając razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i mak. W osobnej misce ubić jajko i połączyć z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Dodać mleko i jajko do mieszaniny mąki mieszając delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
10
Doprowadzić gulasz do toczenia gotować na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Dodać ciasto pierogi do gulaszu za pomocą 1/4 szklanki suchej miary, aż wszystkie ciasto jest używany. Przykryć na 10 minut, zdjąć pokrywkę i gotować, aż pierogi są gotowane, kolejne 3,5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Udekoruj natką pietruszki i podawaj z kubkiem piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn