Kolacja: makaron z tuńczykiem, rukolą i Chili
Kolacja dziś wieczorem: makaron z tuńczykiem, rukolą i Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 732 kalorie, 41g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz spaghetti, sok z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kolacja: Makaron Z Rukolą I Pomidorami, Kolacja: makaron z kukurydzą, rukolą i pomidorami, oraz Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną.
Instrukcje
Doprowadzić garnek słonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente. Przed opróżnieniem należy zarezerwować trochę wody do gotowania.
W międzyczasie, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek, czosnek, i płatki czerwonej papryki. Gotować, aż czosnek będzie pachnący, kilka minut, a następnie dodać tuńczyka i pokroić w płatki.
Dodaj odrobinę wody do gotowania makaronu, aby stworzyć SOS. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj ugotowany makaron wraz z zawartością patelni z powrotem do ostatniego garnka. Rzuć dobrze połączyć.
Dodaj rukolę i kontynuuj podrzucanie, pozwalając jej więdnąć, zwilżając wodą z makaronu lub oliwą z oliwek w razie potrzeby.