Kolacja: grillowane przegrzebki z miętowym Pesto i syropem balsamicznym

Kolacja: grillowane przegrzebki z miętowym Pesto i syropem balsamicznym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.42 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 271 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, blanszowane migdały, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Grillowany stek z pomidorami i Pesto, Dziś Kolacja: Przegrzebki Z Zatoki, oraz Kolacja dziś wieczorem: przegrzebki morskie alla Caprese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni na średnim ogniu, toast migdały, aż złoty.
Połącz migdały, pietruszkę, miętę i czosnek w małym robocie kuchennym lub blenderze i pulsuj, aż równomiernie posiekasz.
Dodać 1/2 szklanki oliwy z oliwek w powolnym strumieniu, aż pesto powstaje.
Przełożyć do miski i wymieszać z serem, następnie doprawić solą i pieprzem.
Przenieść 2 łyżki miętowego pesto do miski z przegrzebków (zarezerwować resztę do innego użytku). Płaszcz przegrzebki dobrze z marynatą i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 protokół.
W międzyczasie przynieś ocet balsamiczny, aby zagotować w małym rondlu na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż objętość octu znacznie się zmniejszy i zacznie wyglądać syropowo.
Przygotuj grill lub podgrzej ciężką patelnię grillową na średnim ogniu. Jeśli używasz grilla, nawlecz przegrzebki na szaszłyki. Grillować przegrzebki 3-4 minut na stronę, aż po prostu półprzezroczyste w środku.
Podawać z zredukowanym syropem balsamicznym skropionym na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.