Kolacja dziękczynna dla dwojga: jedna patelnia, jedna godzina
Kolacja dziękczynna dla dwojga: jedna patelnia, jedna godzina to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1622 kalorii, 123g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 7,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, pomarańczę, kasztany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jednogodzinne Roladki Obiadowe, 1 GODZINNY chleb obiadowy, oraz Jednogodzinne Roladki Obiadowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji niżej-Środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Wybierz połowę tymianku z łodygi i mniej więcej posiekaj. Pierś indyka natrzeć ze wszystkich stron posiekanym tymiankiem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać 2 tablepsoons oliwy z oliwek w dużej patelni prosto sauté na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać skórę piersi indyka-side-down i gotować, aż dobrze rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
4
Wyjąć z ognia i przenieść indyka do dużej płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Gdy patelnia lekko ostygnie, ułóż plasterki cytrusów w łóżku, które pasuje do piersi indyka. Ułożyć na wierzchu całe gałązki tymianku, następnie dodać pierś indyka, skórkę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
W średniej misce wrzucić brukselkę i kasztany z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
KASZTANY JADALNE
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj do jednej strony patelni z indykiem. Marchew wymieszać z pozostałą oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina Wieprzowa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj do przeciwnej strony patelni z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Wlać bulion na patelnię i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Przełożyć do piekarnika i upiec, odsłonięty, aż indyk zarejestruje 66° na termometrze odczytu natychmiast, mieszając warzywa raz lub dwa razy podczas gotowania (nie mieszaj marchwi i brukselki), o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyjąć z piekarnika i przełożyć indyka na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Przenieść marchew do robota kuchennego wraz z niektórych zmiękczony tymianek z patelni i 2 łyżki płynu do gotowania. Zmiksować, aż uformuje się grube puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Alternativelyy, mash marchew z masher ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina Wieprzowa
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Masher Ziemniaczany
Smażone Krewetki, Obrane
13
Marchew i kiełki/kasztany przekładamy na półmisek lub pojedyncze talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Słonina Wieprzowa
Kiełki
14
Odcedzić pozostały płyn do gotowania, doprawić do smaku i przenieść do sosu. Pokrój indyka i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki