Kolacja dziękczynna dla dwojga: jedna patelnia, jedna godzina
Kolacja dziękczynna dla dwojga: jedna patelnia, jedna godzina to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1622 kalorii, 123g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 7,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, pomarańczę, kasztany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jednogodzinne Roladki Obiadowe, 1 GODZINNY chleb obiadowy, oraz Jednogodzinne Roladki Obiadowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji niżej-Środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Wybierz połowę tymianku z łodygi i mniej więcej posiekaj. Pierś indyka natrzeć ze wszystkich stron posiekanym tymiankiem i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 tablepsoons oliwy z oliwek w dużej patelni prosto sauté na średnim ogniu do połysku.
Dodać skórę piersi indyka-side-down i gotować, aż dobrze rumiane, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść indyka do dużej płyty.
Gdy patelnia lekko ostygnie, ułóż plasterki cytrusów w łóżku, które pasuje do piersi indyka. Ułożyć na wierzchu całe gałązki tymianku, następnie dodać pierś indyka, skórkę do góry.
W średniej misce wrzucić brukselkę i kasztany z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do jednej strony patelni z indykiem. Marchew wymieszać z pozostałą oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do przeciwnej strony patelni z indykiem.
Wlać bulion na patelnię i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu.
Przełożyć do piekarnika i upiec, odsłonięty, aż indyk zarejestruje 66° na termometrze odczytu natychmiast, mieszając warzywa raz lub dwa razy podczas gotowania (nie mieszaj marchwi i brukselki), o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika i przełożyć indyka na deskę do krojenia.
Przenieść marchew do robota kuchennego wraz z niektórych zmiękczony tymianek z patelni i 2 łyżki płynu do gotowania. Zmiksować, aż uformuje się grube puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Alternativelyy, mash marchew z masher ziemniaków.
Marchew i kiełki/kasztany przekładamy na półmisek lub pojedyncze talerze.
Odcedzić pozostały płyn do gotowania, doprawić do smaku i przenieść do sosu. Pokrój indyka i podawaj od razu.