Kolacja: ciecierzyca i Chorizo
Kolacja dziś wieczorem: ciecierzyca i Chorizo może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ziele angielskie, ciecierzycę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: Popcorn Ciecierzyca, Kolacja: marokański szpinak i ciecierzyca, oraz Kolacja: Chorizo i jajka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie składniki, podgrzać olej na średnim ogniu. Po gorącym, dodać chorizo, rozpadając się na patelni, jak gotuje, aż uwolni swój olej na patelni i jest w pełni gotowane i zaczyna chrupać.
Usuń, pozostawiając olej na patelni i rezerwy.
Dodać cebulę na patelnię i gotować przez kilka minut, aż zacznie zmiękać, a następnie dodać czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, następnie dodać przyprawy i gotować przez dodatkową minutę, aby poślubić smaki.
Wlać pomidory, ciecierzycę i wodę. Zagotować i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie dodać chorizo i cous cous i doprawić do smaku solą. Gotować na wolnym ogniu, aż cous cous zostanie ugotowany i ciecz zostanie wchłonięta (w zależności od wielkości i marki cous cous, może być potrzebna więcej wody). Pozostawić do ostygnięcia trochę przed podaniem.
Posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendry, w razie potrzeby.