Kolacja: Chorizo i jajka

Kolacja: Chorizo i jajka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Chorizo i jajka. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka rodzynek moczonych w wodzie, meksykańska kiełbasa chorizo, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: ciecierzyca i Chorizo, Kolacja: jajka w Czyśćcu (jajka pieczone w sosie pomidorowym), oraz Kolacja: Panuchos Yucatecos con Chorizo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek lub tłuszczu boczku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cebulę i gotować przez kilka minut, aż zacznie mięknąć, a następnie dodać chorizo. Wymieszać z cebulą i gotować, aż chorizo jest gotowane przez i, w razie potrzeby, zaczyna chrupać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać rodzynki, gdy kiełbasa jest w połowie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4
Jeśli na patelni jest nadmiar tłuszczu (w zależności od chorizo), odcedzić część z niego. Rozbić jajka na patelni, mieszając do chorizo, i kontynuować gotowanie, aż będą tylko ustawić, ale nadal wilgotne. Doprawić do smaku solą i podawać natychmiast, posypane kolendrą i tortillami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn