Kolacja: Camarones en Pipian (krewetki w sosie z pestek dyni)
Kolacja dziś wieczorem: Camarones en Pipian (krewetki w sosie z pestek dyni) jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kolendrę, pestki dyni, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: kurczak w sosie z pestek dyni, Kolacja: koktajl krewetkowy po meksykańsku (Coctel de Camarones), oraz Kolacja: Kotlet schabowy z Mole Verde (Pipian de chuletas de Puerco) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Usuń muszle i głowy z krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Przenieść muszle i głowy do średniej wielkości rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Wlać wodę i dodać sól. Włączyć ciepło do medium i doprowadzić do gotować. Obróć ogień na średnio-niski i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Tymczasem, toast pestek dyni w un-nasmarowane 12-calowa patelnia żelaza ustawić na średnim ogniu. Wrzucić delikatnie i usunąć, gdy zaczną pop. Nie powinny być brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Ostudzić na kilka sekund, a następnie zmielić na proszek.
7
Dodaj bulion z krewetek, kolendra, serranos, i cebula do blendera. Zmiksować na bardzo gładką masę, około 1 minuty.
Dodaj masło do żelaznej patelni. Stopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wlać mieszaninę pestek dyni. Gotować, stale mieszając, przez około trzy minuty, lub aż stanie się stosunkowo gęstą pastą. Wymieszać z kwaśną śmietaną i doprawić większą ilością soli do smaku. Gotować przez trzy minuty. Włącz ciepło do niskiej, i dodać krewetki. Dobrze wymieszać i gotować przez pięć minut. Doprawić większą ilością soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Podawać z ciepłymi tortillami kukurydzianymi i ćwiartowanymi limonkami