Kolacja: Bocadillo de Tortilla
Kolacja dziś wieczorem: Bocadillo de Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 759 kalorii, 17g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, rolkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Zupa Tortilla, Kolacja: Zupa Tortilla, oraz Kolacja: Tortilla grochowa z miętą i jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Ostrożnie dodać ziemniaki i cebulę. Gotować, mieszając i składając mieszaninę co kolejne minuty, aż ziemniaki i cebula będą miękkie, ale nie brązowe. Powinno to zająć około 20 minut i zmniejszyć ciepło, jeśli zauważysz dowolny kolor. Po zakończeniu przenieść mieszaninę na durszlak ustawiony nad miską.
Odcedzić na minutę. Wyczyść patelnię.
Rozbij jajka w dużej misce.
Dodaj dużą szczyptę soli i kilka pęknięć pieprzu.
Trzepaczka do połączenia.
Dodać mieszaninę ziemniaków i cebuli do jaj. Mieszać aż do połączenia. Doprawić jeszcze trochę solą i pieprzem.
Przenieść jedną łyżkę zarezerwowanego oleju do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Wlać mieszaninę jajek i ziemniaków, a nawet mieszaninę za pomocą szpatułki. Gotować, aż tortilla jest rumiane na dnie, o trzech minutach. Od czasu do czasu potrząsaj patelnią, aby nie przywierała. Ustaw odwróconą płytkę na górze. Trzymaj się talerza lewą ręką i odwróć patelnię. Zdejmij patelnię i ustaw ją z powrotem na palniku na średnim ogniu. Tortilla na talerzu powinna mieć ugotowaną stronę na górze.
Dodaj kolejną łyżeczkę oleju zarezerwowanego na patelni i przesuń w tortilla tak niegotowane stronie jest na dole. Gotować, aż rumiane na dnie, kolejne trzy minuty.
Wyjmij tortillę i umieść na desce do krojenia.
Ostudzić przez około 10 minut. Tymczasem chleb kroimy na pół wzdłuż. Następnie pokroić na cztery równe porcje.
Tortillę pokroić w sekcje, które z łatwością zmieszczą się na kromkach chleba. Pewnie zostanie jeszcze trochę tortilli.
Umieść kawałek tortilli między dwiema kromkami chleba.