Kokosowy groszek gołębi z dynią
Kokosowy duszony groszek gołębi z dynią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól morska, groszek gołębi, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryż z gołębim groszkiem, Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), oraz Kurczak i gołąb groszek patelnia obiad.
Instrukcje
Umieścić groszek gołębi w małym rondelku. Napełnij patelnię do połowy wodą i spłucz groszek, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz dodaj 2 szklanki wody i doprowadzić go do wrzenia, odkryte, na średnim ogniu. Odtłuścić i wyrzucić pianę, która tworzy się na powierzchni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż groch będzie miękki, o 20 protokół.
Podczas gotowania grochu gołębia wlać 4 szklanki wody do średniej wielkości rondla. Jeśli używasz kulki tamaryndowca, dodaj ją do wody i pozwól jej zmiękczyć, 15 do 20 minut. Następnie, używając palców, rozłóż go i przekonaj miąższ, aby wypłukać i rozpuścić w wodzie podczas masowania kawałków. Gdy woda będzie lekko czekoladowo-brązowa i smakuje cierpko, przecedzić ją przez sitko o drobnych oczkach, aby oddzielić miąższ i wszelkie włókna; wyrzucić miąższ i włókna. Rezerwować wodę z tamaryndowca. Jeśli używasz pasty tamaryndowej, po prostu włóż ją do wody, aby ją rozpuścić.
Posyp Sambhar masala i asafetida wodą z tamaryndowca.
Dodaj kalafior, dynia, pałeczki, i curry liści.
Podgrzać do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do średniego i dusić cienkie Curry bulionowe, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są przetargu widłowego, 15 do 20 protokół.
Gdy groch gołębi będzie delikatny, odstaw rondel na bok.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzechy nerkowca, nasiona kolendry, i chiles, i stir-smażyć, aż orzechy i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernienia, 1 do 2 protokół. Zeskrobać zawartość patelni do słoika blendera i dodać szklankę wody i kokosa. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, tworząc lekko ziarnistą pastę.
Dodaj tę pastę do mieszaniny dyni.
Wlej szklankę wody do słoika blendera, przekręć go, aby umyć słoik, i dodaj to do mieszaniny dyni.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund.
Dodaj ten przyprawiony olej do mieszanki dyni.
Przełożyć ugotowany groszek gołębi, z wodą do gotowania, do blendera i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż będzie gładkie. (Jeśli masz mikser zanurzeniowy, możesz puree groszek i wodę bezpośrednio w rondlu.)
Wlej ten cienki, kremowo-żółty bulion do mieszaniny dyni i dodaj sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż smaki mieszają, o 5 protokół. Więc serwuj.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;