Kokosowy Czerwony Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami

Kokosowy Czerwony Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami
Kokosowe czerwone Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,06 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z kurczaka, kolendrę, cienko po przekątnej pokrojoną zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowy Harissa Curry Duszony kurczak z warzywami korzeniowymi, Patelnia kurczaka z groszkiem przystawki, grzyby, i Curry Kokosowe, oraz Garnek Crock czerwona fasola i ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zagotować bulion w średnim rondlu na średnim ogniu; wymieszać trawę cytrynową, liście limonki i galangal. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Przecedzić przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Odstawić bulion na patelnię; dodać pastę curry, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać grzyby; gotować 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać z kurczakiem; gotować 3 minuty lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodaj mleko kokosowe, dobrze mieszając, aby połączyć. Wymieszać z sosem rybnym i cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Wyjąć z ognia; wymieszać cebulę, sok i 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
6
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
7
Dodaj makaron do mieszanki mleka kokosowego. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 6 misek; posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn