Kokosowy Czerwony Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami

Kokosowy Czerwony Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami
Kokosowe czerwone Curry Gorący Garnek z duszonym kurczakiem i pieczarkami może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,06 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z kurczaka, kolendrę, cienko po przekątnej pokrojoną zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowy Harissa Curry Duszony kurczak z warzywami korzeniowymi, Patelnia kurczaka z groszkiem przystawki, grzyby, i Curry Kokosowe, oraz Garnek Crock czerwona fasola i ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zagotować bulion w średnim rondlu na średnim ogniu; wymieszać trawę cytrynową, liście limonki i galangal. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut. Przecedzić przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Odstawić bulion na patelnię; dodać pastę curry, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać grzyby; gotować 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać z kurczakiem; gotować 3 minuty lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodaj mleko kokosowe, dobrze mieszając, aby połączyć. Wymieszać z sosem rybnym i cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Wyjąć z ognia; wymieszać cebulę, sok i 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
6
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
7
Dodaj makaron do mieszanki mleka kokosowego. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 6 misek; posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn