Klopsiki z ryżu jaśminowego z Baby Bok Choy
Turcja-Jasmine Rice klopsiki z Baby Bok Choy jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 27g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka zielonej cebuli, olej roślinny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bok Choy i zupa z makaronem ryżowym z klopsikami z indyka, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy.
Instrukcje
Aby przygotować klopsiki, przynieś 1 szklankę wody do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać w ryżu jaśminowym; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż jest prawie miękki.
Połącz ryż, bułkę tartą i 6 kolejnych składników (przez 1 ząbek czosnku). Uformuj mieszankę na 18 klopsików.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania.
Dodać klopsiki; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron. Przykryć i zmniejszyć ogień do średniej; gotować przez 10 minut lub aż skończy, obracając często.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Podczas gdy klopsiki gotować, przygotować bok choy.
Każdy bok choy przeciąć na pół wzdłuż. Spłukać pod zimną bieżącą wodą; dobrze spuścić. Ułóż bok choy w koszu na parowiec, nakładające się kawałki.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki cebuli, imbir, i 1 ząbek czosnku; smażyć 30 sekund.
Umieść kosz na parowiec na patelni.
Połącz wodę i kolejne 4 składniki (przez paprykę czerwoną); zalej bok choy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i pary na średnim ogniu 20 minut lub do bok choy jest tender, przestawianie bok choy po 10 minutach.
Usuń kosz choy bok i parowiec z patelni; przykryć i ogrzać.
Połączyć sherry i skrobię kukurydzianą; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.