Klopsiki Wieprzowe Kabobs
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj kebaby z klopsikami wieprzowymi. Ten przepis służy 3 osobom. Za 2,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 511 kalorii, 30 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup mieloną wieprzowinę, grzyby, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak kebab wieprzowy, kebab wieprzowy i kebab wieprzowy brzoskwiniowy.
Instrukcje
W misce wymieszaj jajko, makaron chow mein, 2 łyżki cydru, sos sojowy i 1/4 łyżeczki imbiru. Pokruszyć wieprzowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj 20 klopsików.
Na 10 namoczonych drewnianych szpikulców nadziewamy na przemian paprykę i grzyby; dodaj po jednym klopsiku na oba końce każdego szaszłyka.
Umieścić w nienasmarowanej formie 11-calowej. x 7 cali naczynie nadające się do kuchenki mikrofalowej; odłożyć na bok.
W małej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz skrobię kukurydzianą, ocet, pozostały cydr i imbir, aż uzyskasz gładką masę. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 3-4 minuty lub do momentu zgęstnienia, mieszając co 30 sekund.
Wlać 1/4 szklanki glazury na kebaby. Luźno przykryć woskowanym papierem. Włącz kuchenkę mikrofalową na maksymalną moc przez 6-8 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°, obracając i szczotkując wodą co 2 minuty.
Podawać z pozostałą glazurą.