Klopsiki jagnięce i morelowe
Jeśli masz mniej więcej 30 minut do spędzenia w kuchni, klopsiki jagnięce i morelowe mogą być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 609 kalorii, 27g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.86 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga moreli, bułki tartej, ząbków czosnku i pomidorów w puszkach. Wiele osób robiło ten przepis, a 356 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Morelowe Klopsiki, Jagnięcina Morelowa, oraz Pulpety w sosie morelowo-maślanym.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i zmiękczyć cebulę przez 5 minut.
Dodać czosnek i przyprawy i gotować przez kilka minut więcej. Połowę mieszanki cebuli łyżka do miski i odstawić do ostygnięcia.
Dodać pomidory, cukier i przyprawy do pozostałych cebul na patelni i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż zmniejszy.
W międzyczasie do schłodzonej cebuli dodać miętę, jagnięcinę, morele i bułkę tartą, doprawić i dobrze wymieszać rękami. Uformuj małe klopsiki.
Resztę oleju rozgrzać na patelni nieprzywierającej i smażyć klopsiki na złoty kolor (w razie potrzeby partiami). Zamieszać w sosie z odrobiną wody i delikatnie gotować wszystko przez kilka minut, aż klopsiki są gotowane przez.
Podawać z chlebem pitta i sałatką.