Klopsiki Hawajskie
Hawajskie klopsiki to danie główne dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 836 kalorii , 26 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Za 2,0 USD za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 312 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, brązowy cukier, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 6 godzin i 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Beans Hawaiian , Hawaiian Barbequed "Huli-Huli" Chicken i Hawaiian Chicken Chili .
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok w 2-filiżankowej miarce; dodaj tyle wody, aby odmierzyć 2 filiżanki. W małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, ocet i mieszankę soku, aż się połączą. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
W wolnowarze o pojemności 3 qt. wymieszaj klopsiki, paprykę, odsączonego ananasa i sos. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 6–8 godzin lub do momentu, aż klopsiki będą ciepłe, a papryka miękka.
Wymieszaj z wiśniami; gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne 15-30 minut lub do momentu podgrzania. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli chcesz, podawaj z ryżem.