Klonowo-Sojowe Udka Z Kurczaka
Klon-sojowe uda z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 48g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz zieloną cebulę, sos sojowy o niższej zawartości sodu, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Klonowo-Sojowe Udka Z Kurczaka, Klonowo-Musztardowe Udka Z Kurczaka, oraz Klonowo-Musztardowe Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce, mieszając trzepaczką.
Umieść mieszaninę klonu w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać udka z kurczaka do worka; zapieczętować. Marynować w lodówce 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując marynatę.
Marynatę umieścić w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż marynata zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 5 minut). Ułóż kurczaka w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Podlewać 2 łyżkami mieszanki klonu; posypać równomiernie solą.
Piec kurczaka w temperaturze 375 przez 20 minut. Przewróć kurczaka; baste z pozostałych 2 łyżki mieszanki klonu.
Piec 15 minut lub aż kurczak jest gotowy; posypać cebulą.