Klonowo-Orzechowe Duńskie Ciasto Kawowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj duńskiego ciasta kawowego Klonowo-orzechowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 127 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, wymieszać, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Maple Pecan Danish Kringle, Duńskie Ciasto Kawowe, oraz Duńskie Ciasto Czekoladowo-Kawowe Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w małej misce pokrój 2 łyżki masła na 1 szklankę Bisquick mix, używając blendera do ciast (lub ciągnąc 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż będą kruche.
Posypać 2 łyżki wody; wymieszać, aż ciasto oczyści stronę miski. Na arkuszu z ciastkami, pat ciasto na 11-calowe koło.
W rondlu 3-quart, ciepła 3/4 szklanki wody i 1/4 szklanki masła do walcowania wrzenia.
Dodaj 1 łyżeczka smaku klonu i 1 filiżanka Bisquick wymieszać wszystko na raz. Energicznie mieszać na małym ogniu około 1 1/2 minuty lub aż mieszanina utworzy kulkę; usunąć z ognia. Ubić w jajkach, jeden po drugim; kontynuować bicie aż będzie gładkie.
Masę jajeczną rozprowadzić na cieście.
Piec od 45 do 50 minut, aż polewa będzie chrupiąca i ciemnobrązowa; lekko ostudzić.
W małej misce wymieszaj składniki glazury, aż będą gładkie i wystarczająco cienkie, aby mżeć.
Mżawka nad ciastem z Kawy.