Klonowe Ciasteczka Owsiane
Przepis na klonowe ciasteczka owsiane można przygotować w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 70 kalorii. Ten przepis służy 66 osobom. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Udaj się do sklepu i kup syrop klonowy, masło, rodzynki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Ten wynik jest do poprawy. Klonowo-Owsiane Ciasteczka, Klonowo-Owsiane Ciasteczka na Śniadanie i Bananowo-Klonowe Ciasteczka Owsiane są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić jajko, syrop i wanilię.
Połącz płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wymieszaj orzechy pekan i rodzynki.
Nakładać łyżkami stołowymi w odstępie 2 cali na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Studzimy przez 2 minuty przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Cream Sherry, Madeira i Prosecco to moje ulubione ciasteczka owsiane. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut]()
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznur na złotym tle. Owocowy nos i pyszne, trwałe smaki cukru jęczmiennego i brioszki. Wino bardzo żywe i wszechstronne. To jasny, spokojny szampan na każdą imprezę! Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami z wieprzowiny, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami. Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir