Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym

Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym
Klon-solone piersi indyka z sosem grzybowym Pan może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 52g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $5.29 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka brązowego cukru, mąki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona, solona pierś z indyka z sosem Klonowo-Worcestershire i owocami i orzechami Pilaf ryżowy, Pierś z indyka solona z sosem cytrynowo-pietruszkowym, oraz Klon solony Indyk z sosem śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 8 składników w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier i sól. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać indyka do solanki; przykryć i schłodzić 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
3
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Spłukać indyka; osuszyć. Rozluźnij skórę od piersi, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu wcierać pod luźną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Umieścić na patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piecz indyka w temperaturze 400 przez 45 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika; przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Odstawić na 15 minut.
9
Usunąć skórę i wyrzucić.
10
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
12
Dodać grzyby; smażyć 6 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
13
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
14
Mąkę i 2 łyżki wody połączyć w małej misce; wymieszać trzepaczką. Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę grzybów; gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje, często mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
15
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem, 1 łyżka stołowa na raz. Wymieszać natkę pietruszki i pozostałą 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
16
Podawać sos z pokrojoną pierś z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony IndykPokrojony Indyk
SOSSOS

Składniki

33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła11 funt cukinii,świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło schłodzonemasło schłodzone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane pieczarki creminidrobno posiekane pieczarki cremini9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki6ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana szalotkaposiekana szalotka2kilogramypołówki piersi indyka bez kościpołówki piersi indyka bez kości2(zima)makaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali3Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn