Klon-musztarda BBQ kurczak

Klon-musztarda BBQ Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 31g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, syrop klonowy, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj slow-cooker maple chipotle BBQ beef, Klonowy Kurczak Musztardowy, oraz Klonowy Kurczak Musztardowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść syrop klonowy, Dijon, musztardę pełnoziarnistą, ocet i sos sojowy w małej, niereaktywnej misce i ubijaj, aby połączyć. Równo podzielić SOS między 2 małe miseczki; odstawić 1 miskę do serwowania i inne do szczotkowania na kurczaka, podczas gdy gotuje na grillu.
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do 450 ° F). Tymczasem, jeśli używasz piersi z kurczaka (albo bez kości lub z kością), pokroić je na pół w poprzek. Kawałki kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i położyć na blasze do pieczenia. Całość zalać olejem i doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, umieścić kurczaka na nim (skórka w dół, Jeśli za pomocą skórki na), przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 5 minut. Odwróć kawałki kurczaka nad, przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Odwróć kurczaka ponownie i obficie umyć kawałki za pomocą miski sosu odstawić do tego. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i szczotkować kurczaka, i nadal flip i szczotkować co 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka czyta 160 ° F do165 i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 10 do 15 minut więcej (około 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).
Wyjmij kurczaka na czysty półmisek i podaj pozostałą miskę sosu z boku.