Kliny Z Pieczonych Ziemniaków
Pieczone Kliny ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 129 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, cukru granulowanego, mielonej musztardy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kliny Z Pieczonych Ziemniaków, Kliny Z Pieczonych Ziemniaków, oraz Pieczone Kliny "ziemniaczane" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 218°. w małej misce lub miarki, wymieszać sól, cukier, papryka, musztarda i czosnek w proszku.
Dokładnie szoruj ziemniaki szczotką do warzyw i wodą, aby usunąć wszelkie zabrudzenia,ale nie obieraj.
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż. Obrócić ziemniaki pocięte boki w dół i pokroić każdą połowę wzdłuż na 4 kliny. Na patelni 13x9 cali ułóż kliny ziemniaczane skórką w dół.
Spryskać kliny ziemniaków sprayem do gotowania, aż lekko powleczone.
Piec 25-30 minut lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie po przekłuciu widelcem. Czas pieczenia zależy od wielkości i rodzaju użytego ziemniaka.