Klementyna i miód kuskus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj kuskus Clementine & honey. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 649 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, jogurt pot, zmielony cynamon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 80%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również sałatka z rukoli z miodem-clementine vinaigrette, Sałatka z jarmużu, Klementyny i fety z sosem miodowo-limonkowym, oraz Spice & honey łosoś z kuskusem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i tosty przez 5-8 minut, aż blady złoty. W międzyczasie, umieścić kuskus i cynamon w dużej misce. Skórkę drobno zetrzeć z 2 klementynek, a następnie wycisnąć sok na patelnię ze skórką.
Dodać masło, miód i 200 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
Polać kuskusem, przykryć folią spożywczą, następnie pozostawić do wchłonięcia na 10 min.
Za pomocą ząbkowanego noża obrać, a następnie cienko pokroić Pozostałe klementynki.
Posyp wodą z kwiatem pomarańczy, jeśli używasz. Z grubsza posiekaj orzechy.
Kuskus rozgnieść widelcem, następnie wymieszać w większości orzechów.
Kuskus podawać w miseczkach, posypane klementynkami i malinami. Jeść z łyżką jogurtu, dodatkową posypką cynamonu i wycisnąć miód.