Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan)

Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kleistych kul ryżowych (Tang Yuan). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 52 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej kokosowy, letnią wodę, skrobię z tapioki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tang Yuan (Kleiste Kulki Ryżowe), Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), oraz Dyniowe kulki ryżowe w słodzonym kremie kokosowym (Bua Loi Fak Thong).

Instrukcje

1
Aby wykonać nadzienie: zmiel nasiona lub orzechy w moździerzu i tłucz do delikatnej, ale nie sproszkowanej konsystencji. W małym rondlu roztopić smalec. W małej misce wymieszaj smalec z cukrem i zmielonymi orzechami. Schłodzić mieszaninę w lodówce lub zamrażarce na kilka minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
SmalecSmalec
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wymieszaj obie mąki i dodaj wodę, aby uzyskać miękkie, ale nie lepkie ciasto. Ciasto podzielić na pół. Pracując na powierzchni pokrytej mąką ryżową, zwinąć każdą połowę w cylinder o grubości około 1 1/2 cala i pokroić ciasto na segmenty o szerokości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Aby zrobić pierogi: weź jeden kawałek ciasta i zrób wcięcie kciukiem, aby je spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Umieścić farsz w zagłębieniu i narysować boki ciasta, aby zamknąć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Tocz go delikatnie między dłońmi, aby uzyskać gładką piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Kłaść pierogi na tacy posypanej mąką ryżową, aż będziesz gotowy do ich ugotowania. Mogą być również chłodzone lub mrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
6
Aby ugotować pierogi: napełnij duży garnek wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodajemy pierogi i delikatnie mieszamy, aby nie przywierały na dno garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, uważając, aby woda nie zagotowała się energicznie, w przeciwnym razie Skórki klusków rozerwą się. Pierogi są wykonywane, gdy skórki są prawie przezroczyste. Kadzi pierogi do miski zupy wraz z wodą do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijki Do PierogówOwijki Do Pierogów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn