Klasyczny Sos Karmelowy

Klasyczny Sos Karmelowy
Klasyczny sos karmelowy może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 1G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ciężką śmietanę do bicia, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Classic Crème Caramel, Lody Karmelowe Z Sosem Orzechowo-Karmelowym, oraz Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić śmietanę do wrzenia w rondlu 1-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gotować cukier, wodę i miód w 3-quart heavy-Duty rondel na dużym ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Umyj wnętrze patelni wilgotną szczotką do ciasta w miejscu, w którym syrop cukrowy styka się z bokami patelni. Zrób to dwa razy podczas gotowania, aby zapobiec krystalizacji cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
4
Gotować mieszaninę na dużym ogniu, bez mieszania, aż zmieni kolor na bursztynowy, 6-8 minut. Obniżyć ogień do średniego i powoli dodawać gorącą śmietanę do mieszaniny cukru, ciągle mieszając. Krem będzie bąbelków i piany. Kontynuuj mieszanie, aby upewnić się, że nie ma grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
5
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj z masłem, aż całkowicie się rozpuści. Następnie wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Sos karmelowy przełożyć do miski, przykryć szczelnie folią, lekko ostudzić i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przechowywać sos karmelowy w przykrytym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Ostrożnie ogrzać w kuchence mikrofalowej lub w górnej części podwójnego kotła, aż płyn przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
2
Przedruk za zgodą Caramel przez Carole Bloom, © 2013 Gibbs Smith
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawSos
Magazyn