Klasyczny Sos Karmelowy
Klasyczny sos karmelowy może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 1G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ciężką śmietanę do bicia, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Classic Crème Caramel, Lody Karmelowe Z Sosem Orzechowo-Karmelowym, oraz Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić śmietanę do wrzenia w rondlu 1-quart na średnim ogniu.
Gotować cukier, wodę i miód w 3-quart heavy-Duty rondel na dużym ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia.
Umyj wnętrze patelni wilgotną szczotką do ciasta w miejscu, w którym syrop cukrowy styka się z bokami patelni. Zrób to dwa razy podczas gotowania, aby zapobiec krystalizacji cukru.
Gotować mieszaninę na dużym ogniu, bez mieszania, aż zmieni kolor na bursztynowy, 6-8 minut. Obniżyć ogień do średniego i powoli dodawać gorącą śmietanę do mieszaniny cukru, ciągle mieszając. Krem będzie bąbelków i piany. Kontynuuj mieszanie, aby upewnić się, że nie ma grudek.
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj z masłem, aż całkowicie się rozpuści. Następnie wymieszać wanilią.
Sos karmelowy przełożyć do miski, przykryć szczelnie folią, lekko ostudzić i podawać na ciepło.
Przechowywać sos karmelowy w przykrytym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Ostrożnie ogrzać w kuchence mikrofalowej lub w górnej części podwójnego kotła, aż płyn przed użyciem.
Przedruk za zgodą Caramel przez Carole Bloom, © 2013 Gibbs Smith