Klasyczny Pudding Z Tapioki
Klasyczny Pudding z tapioki może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Przepis ten służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 189 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cukier, szybko gotującą się tapiokę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżką wynik 33%, to danie nie jest tak super. Podobne przepisy są Pudding Z Tapioki, Pudding Z Tapioki, oraz Pudding Z Tapioki.
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszać mleko, tapiokę, cukier i sól. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do niskiego; gotować i mieszać 5 minut dłużej.
Ubić 1 szklankę gorącej mieszanki mlecznej do ubitych jaj, 2 łyżki stołowe na raz, aż do włączenia. Wymieszaj mieszaninę jaj z powrotem do tapioki, aż będzie dobrze wymieszana. Gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej, aż pudding stanie się wystarczająco gruby, aby równomiernie pokryć tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią. Budyń można podawać na gorąco lub wlewać do serwujących potraw i schładzać kilka godzin do ostygnięcia.